Thajské fenyklové nudle s kuřecími kousky
Recepty, TěstovinySuroviny
- 2 kostky kudrnatých čínských instantních nudlí
- 2 kuřecí prsa
- 1/2 většího čerstvého fenyklu
- sůl
- 175 ml kokosového mléka
- 1 lžička kari
- špetka chilli
- olej
Postup Thajské fenyklové nudle s kuřecími kousky
Postup přípravy receptu
-
Do hrnce s teplou vodou ponoříme instatní nudle a necháme cca 10min. změknout. Nevaříme.
Maso nakrájíme na nudličky, osolíme, okořeníme chilli a necháme chvíli odležet.
Mezitím odloupneme z fenyklu vrchní slupky, zbytek nakrájíme na tenké měsíčky (jako např.cibuli).
Na troše oleje zprudka orestujeme maso, jakmile se zatáhne, přidáme fenykl a restujeme dozlatova.
Poté přidám kari, podlijeme kokosovým mlékem a krátce provaříme (fenykl by měl zůstat křehký a lehce chroupat), podle chuti dosolíme.
Zcezené nudle přidáme na pánev k masu, promícháme, prohřejeme a podáváme.