Křupavé rolky s goudou a chorizem

Recepty, Slané pečivo

Suroviny

350 g polohrubé mouky
100 g kukuřičné mouky
1 lžička soli
1 celé vejce
1 žloutek
200 ml vlahého mléka
100 ml oleje
1/2 kostky droždí
špetka cukru na droždí
asi 70 g rozehřátého másla na potření těsta
podle potřeby salám a sýr nakrájený na hranolky
vejce na potření a sůl na posypání

Postup přípravy receptu

  1. Mouku prosejeme a promícháme se solí. Z droždí, špetky cukru a trochy vlahého mléka připravíme kvásek. Hotový kvásek vlijeme do mouky a přidáme ostatní přísady, dobře těsto propracujeme, aby se nelepilo, pokud je třeba přidáme jen malé množství mouky. Těsto necháme dobře vykynout na teplém místě.

  2. Vykynuté těsto vyklopíme na vál a rozdělíme na 3 části, zabalíme každý díl jako bochánek a necháme ještě chvíli kynout na vále přikryté utěrkou. Pak každý díl vyválíme na obdélník a potřeme rozpuštěným vlahým máslem, pak rádýlkem nakrájíme pruhy asi 7 cm široké a 15 cm dlouhé. Salám chorizo nakrájíme na 7 cm dlouhé hranolky a stejně tak nakrájíme i sýr. Na každý obdélník položíme 1 hranolek sýra a 1 hranolek salámu, stočíme do ruličky a klademe na vymazaný plech nebo vyložený pečícím papírem. Potřeme vejcem a posypeme jemně solí a necháme ještě 10 - 15 minut kynout.

  3. Pak vložíme do předem vyhřáté trouby a pečeme na 180 - 200 st dozlatova.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!