Hovězí pupek s pepřovou omáčkou
Recepty, Hovězí masoSuroviny
- 520 g hovězího pupku
- 1 cibule
- 7 g celého černého pepře
- 0,5 l hovězího vývaru
- 2 kuličky nového koření
- 2 bobkové listy
- sůl
- olej
Postup Hovězí pupek s pepřovou omáčkou
Postup přípravy receptu
-
V hrnci necháme zezlátnout nakrájenou cibuli na kostičky s olejem.
Poté přidáme pepř, nové koření a bobkový list.
Mezitím hovězí pupek nakrájíme na kostičky, přidáme do hrnce a podlijeme vývarem ale hrníček vývaru si ještě necháme.
Po hodině vaření na mírném ohni maso se šťávou scedíme a cibuli s pepřem a novým kořením vylovíme a dáme zvlášť do mísy. Bobkový list vyhodíme, šťávu z masa zahustíme hladkou moukou a dále vaříme.
Pepř s cibulí a novým kořením smícháme se zbytkem vývaru a rozmixujeme. Jakmile je rozmixováno můžeme konzumovat společně s masem.