Cheesecake čokoládový

Recepty, Dorty

Suroviny

1 bebe sušenky tmavé
100 g másla
500 g tvarohu
1 ks smetany na šlehání
300 g čokolády na vaření
Poleva -
140 ml smetany na šlehání
100 g čokolády na vaření

Postup přípravy receptu

  1. Sušenky rozdrobíme a přidáme máslo (rozpuštěné). Směs roztlačíme na dortovou formu vystlanou alobalem.

  2. Nad parou rozpustíme čokoládu. Zatím si v misce rozmícháme tvaroh, do kterého nalijeme šlehačkovou smetanu. Když se nám čokoláda rozpustí, necháme ji chvilku vychladnout a přidáme k tvarohové směsi. Vznikne takové těsto.

  3. Rozmíchanou hmotu vylijeme na připravený korpus. Pěkně uhladíme. Polevu si připravíme tak, že nad parou ve smetaně rozpustíme zbytek čokolády. Necháme chvilku vychladnout a nalijeme na dort. Necháme vychladnout, doporučuji noc v ledničce a papáme.

  4. Přeji Vám dobrou chuť!!:-)


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!