Domácí halušky se sýrovou omáčkou a křupavou slaninkou
Recepty, Pro začátečníkySuroviny
- Halušky:
- 750 g syrových brambor - nastrouhat
- 150 g hrubé mouky
- 150 g hladké mouky
- sůl
- 2 vejce
- (nebo jde koupit halušky v sáčku a jen rozmíchat s vodou)
- Omáčka:
- 100 g slaniny
- hladká mouka
- mléko
- 3 trojúhelníčky taveného sýru
- 1 mozarella (nakrájená na malé kostičky)
- pažitka
- strouhaný muškátový oříšek
- sůl
- pepř
Postup Domácí halušky se sýrovou omáčkou a křupavou slaninkou
Postup přípravy receptu
-
Suroviny na halušky smícháme, přes haluškové síto protlačíme do vroucí vody, vaříme 3 minuty.
Na hlubší pánvi vysmažíme slaninu na malé kostičky, vyjmeme na talířek s papírovou utěrkou, necháme okapat. Do výpeku ze slaniny přidáme mouku a uděláme světlou jíšku, kterou zředíme mlékem do hustší omáčky.
Povaříme, dochutíme strouhaným muškátovým oříškem, osolíme, opepříme. Přidáme sýry, necháme rozpustit. Přidáme posekanou pažitku.
Halušky smícháme se sýrovou omáčkou a posypeme kostičkami vyškvařené slaniny.