Domácí halušky se sýrovou omáčkou a křupavou slaninkou

Recepty, Pro začátečníky

Suroviny

Halušky:
750 g syrových brambor - nastrouhat
150 g hrubé mouky
150 g hladké mouky
sůl
2 vejce
(nebo jde koupit halušky v sáčku a jen rozmíchat s vodou)
Omáčka:
100 g slaniny
hladká mouka
mléko
3 trojúhelníčky taveného sýru
1 mozarella (nakrájená na malé kostičky)
pažitka
strouhaný muškátový oříšek
sůl
pepř

Postup přípravy receptu

  1. Suroviny na halušky smícháme, přes haluškové síto protlačíme do vroucí vody, vaříme 3 minuty.

  2. Na hlubší pánvi vysmažíme slaninu na malé kostičky, vyjmeme na talířek s papírovou utěrkou, necháme okapat. Do výpeku ze slaniny přidáme mouku a uděláme světlou jíšku, kterou zředíme mlékem do hustší omáčky.

  3. Povaříme, dochutíme strouhaným muškátovým oříškem, osolíme, opepříme. Přidáme sýry, necháme rozpustit. Přidáme posekanou pažitku.

  4. Halušky smícháme se sýrovou omáčkou a posypeme kostičkami vyškvařené slaniny.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!