Glazovaná dýně po vietnamsku
Recepty, Zeleninová jídlaSuroviny
- olej
- 3 stroužky česneku
- 1 lžíce cukru
- 4 cm čerstvého zázvoru
- 2 lžíce ústřicové omáčky nebo rybí omáčky
- 2 lžíce sojové omáčky
- 1/2 větší dýně hokkaidó, očištěné a nakrájené na kostičky
- čerstvý koriandr
Postup Glazovaná dýně po vietnamsku
Postup přípravy receptu
-
Na rozpáleném oleji krátce opečeme česnek nakrájený na tenké plátky. Přidáme lžíci cukru a necháme ho zkaramelizovat. Poté přidáme sojovou omáčku, rybí omáčku a na jemno nastrouhaný zázvor, promícháme a zasypeme na kostičky nakrájenou dýní.
Důkladně promícháme, přiklopíme pokličkou a dusíme, než dýně změkne. V případě potřeby podlijeme velmi malým množstvím vody. Podáváme ozdobené čerstvým koriandrem.