Kuřecí směs z alobalu

Recepty, Drůbeží maso

Suroviny

Vše podle počtu osob a chuti
kuřecí prsa
klobása
cuketa
červená paprika (nebo bílá)
cibule
česnek
brambory
koření dle chuti (použila jsem adžiku a pálivou papriku)
sójová omáčka
vejce
kmín
libeček
petrželka
olej
sůl

Postup přípravy receptu

  1. Večer připravíme směs, aby se do druhého dne proležela.

  2. Maso, klobásu, cuketu a papriku nakrájíme na kousky, cibuli na proužky, česnek posekáme.

  3. Okořeníme, přilijeme sójovou omáčku a olej, osolíme a promícháme s vejcem. Vše uložíme do lednice.

  4. Druhý den nakrájíme oškrábané brambory na plátky (pokud máme nové brambory, jen je důkladně omyjeme).

  5. Alobal potřeme olejem, na střed položíme vrstvu brambor, osolíme a okmínujeme.

  6. Na ně rozprostřeme masovou směs a alobal uzavřeme.

  7. Vložíme do trouby vyhřáté na 220C a pečeme 45 minut.

  8. Poté alobal opatrně rozevřeme, pozor na unikající páru, a necháme dopéct cca 10 minut odkryté.

  9. Hotové posypeme posekaným libečkem nebo petrželkou.

  10. Můžeme samozřejmě připravit i na grilu, případně celé zahrnout uhlíky v ohništi. Ovšem v tom případě bude doba pečení kratší. Je lepší použít pevnější alobal vhodný k venkovnímu pečení.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!