Kuřecí směs z alobalu
Recepty, Drůbeží masoSuroviny
- Vše podle počtu osob a chuti
- kuřecí prsa
- klobása
- cuketa
- červená paprika (nebo bílá)
- cibule
- česnek
- brambory
- koření dle chuti (použila jsem adžiku a pálivou papriku)
- sójová omáčka
- vejce
- kmín
- libeček
- petrželka
- olej
- sůl
Postup Kuřecí směs z alobalu
Postup přípravy receptu
-
Večer připravíme směs, aby se do druhého dne proležela.
Maso, klobásu, cuketu a papriku nakrájíme na kousky, cibuli na proužky, česnek posekáme.
Okořeníme, přilijeme sójovou omáčku a olej, osolíme a promícháme s vejcem. Vše uložíme do lednice.
Druhý den nakrájíme oškrábané brambory na plátky (pokud máme nové brambory, jen je důkladně omyjeme).
Alobal potřeme olejem, na střed položíme vrstvu brambor, osolíme a okmínujeme.
Na ně rozprostřeme masovou směs a alobal uzavřeme.
Vložíme do trouby vyhřáté na 220C a pečeme 45 minut.
Poté alobal opatrně rozevřeme, pozor na unikající páru, a necháme dopéct cca 10 minut odkryté.
Hotové posypeme posekaným libečkem nebo petrželkou.
Můžeme samozřejmě připravit i na grilu, případně celé zahrnout uhlíky v ohništi. Ovšem v tom případě bude doba pečení kratší. Je lepší použít pevnější alobal vhodný k venkovnímu pečení.