Italské špecle
Recepty, TěstovinySuroviny
- 250 g mletého masa (hovězí, vepřové)
- olivový olej
- 1 cibule
- sůl
- pepř
- oregano
- podle chuti chilli koření
- italské koření podle vlastní chuti
- 1 lžička kvalitní sojové omáčky (lze vynechat)
- několik lístků čerstvé bazalky
- 5 kaparů, popřípadě oliv
- 2-3 kusy žampionů
- sterilovaná krájená rajčata z plechovky
- sýr na postrouhání
- 1/2 balíčku hotových špeclí (Lidl, Kaufland)
Postup Italské špecle
Postup přípravy receptu
-
Na olivovém oleji orestujeme cibuli. Přidáme mleté maso, osolíme, opepříme, posypeme oreganem a podle chuti kořením na italská jídla.
Přidáme nakrájené žampiony, sterilovaná krájená rajčata, lístky bazalky, sojovou omáčku a vše podusíme.
Nakonec přidáme nakrájené olivy, nebo kapary, půl balíčku špeclí a ještě tak 2 minutky prohřejeme. Podáváme postrouhané sýrem.