Italské špecle

Recepty, Těstoviny

Suroviny

250 g mletého masa (hovězí, vepřové)
olivový olej
1 cibule
sůl
pepř
oregano
podle chuti chilli koření
italské koření podle vlastní chuti
1 lžička kvalitní sojové omáčky (lze vynechat)
několik lístků čerstvé bazalky
5 kaparů, popřípadě oliv
2-3 kusy žampionů
sterilovaná krájená rajčata z plechovky
sýr na postrouhání
1/2 balíčku hotových špeclí (Lidl, Kaufland)

Postup přípravy receptu

  1. Na olivovém oleji orestujeme cibuli. Přidáme mleté maso, osolíme, opepříme, posypeme oreganem a podle chuti kořením na italská jídla.

  2. Přidáme nakrájené žampiony, sterilovaná krájená rajčata, lístky bazalky, sojovou omáčku a vše podusíme.

  3. Nakonec přidáme nakrájené olivy, nebo kapary, půl balíčku špeclí a ještě tak 2 minutky prohřejeme. Podáváme postrouhané sýrem.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!