Arašídové nanuky

Recepty, Moučníky

Suroviny

500 ml mléka
80-100 g krupicového cukru
1 žloutek
30 g kukuřičného škrobu (Maizena, Gustin)
70 g nesolených arašídů

Postup přípravy receptu

  1. Zhruba dvě třetiny mléka vlijeme do rendlíku, přidáme cukr a necháme zahřát. Ve zbytku mléka důkladně rozmícháme žloutek a kukuřičný škrob, za stálého míchání přidáme do rendlíku a krátce povaříme, zhruba tři minuty. Nakonec přidáme jemně nastrouhané arašídy, necháme ještě projít varem a odstavíme.

  2. Vzniklou směs necháme za občasného promíchání jen mírně zchladnout, ještě teplou plníme do formiček na nanuky. Teprve naplněné neuzavřené formičky necháme vychladnout, vložíme držátka a dáme do mrazničky důkladně zmrazit.

  3. Nanuky se lehce vyjmou, když formičky krátce ponoříme do horké vody.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!