Arašídové nanuky
Recepty, MoučníkySuroviny
- 500 ml mléka
- 80-100 g krupicového cukru
- 1 žloutek
- 30 g kukuřičného škrobu (Maizena, Gustin)
- 70 g nesolených arašídů
Postup Arašídové nanuky
Postup přípravy receptu
-
Zhruba dvě třetiny mléka vlijeme do rendlíku, přidáme cukr a necháme zahřát. Ve zbytku mléka důkladně rozmícháme žloutek a kukuřičný škrob, za stálého míchání přidáme do rendlíku a krátce povaříme, zhruba tři minuty. Nakonec přidáme jemně nastrouhané arašídy, necháme ještě projít varem a odstavíme.
Vzniklou směs necháme za občasného promíchání jen mírně zchladnout, ještě teplou plníme do formiček na nanuky. Teprve naplněné neuzavřené formičky necháme vychladnout, vložíme držátka a dáme do mrazničky důkladně zmrazit.
Nanuky se lehce vyjmou, když formičky krátce ponoříme do horké vody.