Skopové na divoko

Recepty, Jiné maso

Suroviny

skopová kýta
1 cibule
2 stroužky česneku
2 lžíce oleje
1/2 lžičky curry
špetka kurkumy
špetka mletého nového koření
bobkový list
sůl
chilli
sterilované fazole
1 střední mrkev

Postup přípravy receptu

  1. Skopovou kýtu nakrájíme na kostky. Smícháme olej - jednu lžíci, sůl,kurkumu, curry, nové koření a chilli. Vzniklou pastu smícháme s masem a necháme přes noc odležet.

  2. Na rozpálenou hlubokou pánev dáme 1 lžíci oleje a osmažíme odležené maso, až se skoro přichytne. Musí být pěkně zatáhnuté a opečené.

  3. Maso vytáhneme a na výpeku osmahneme nakrájenou cibuli, na plátky nakrájený česnek a na tenké plátky nakrájenou mrkev. Přidáme maso, vše podlijeme vodou a přidáme bobkový list.

  4. Vše pomalu dusíme, než je maso měkké. Pomalou přípravou vznikne krásně hustá šťáva.

  5. Ve finále přidáme sterilované fazole. Vše smícháme, dochutíme solí a podáváme s bramborem nebo rýží.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!