Mleté řízky (karbanátky) s mozzarellou
Recepty, Mleté masoSuroviny
- 400 g mletého masa - vepřové nebo míchané
- 150 g mozzarelly klasické, strouhané
- dle potřeby mozzarella uzená (cca 50 g na jeden řízek)
- 80 ml smetany 33%
- 1 vejce
- sůl
- muškátový květ nebo oříšek
- pepř mletý
- 1 starší rohlík
- strouhanka
- olej na smažení
Postup Mleté řízky (karbanátky) s mozzarellou
Postup přípravy receptu
-
Mleté maso dáme do mísy, osolíme, opepříme, přidáme lehce muškátového květu nebo oříšku, dáme vejce, strouhanou mozzarellu, smetanu a vše dobře promícháme. Pak přisypeme strouhanku z ne zcela tvrdého rohlíku, který jsme rozmixovali nebo nastrouhali a opět promícháme.
Uzenou mozzarelu pokrájíme na cca půlcentimetrové plátky, jejich velikost přizpůsobíme velikosti placiček, které chceme tvořit. Z mleté směsi tvoříme v mokrých dlaních placičky, do kterých vložíme plátek uzené mozzarelly, uplácáme a obalíme ve strouhance.
Smažíme z obou stran dozlatova v pánvi s rozpáleným olejem.
Podáváme s bramborovou kaší nebo vařeným bramborem.
Cibuli ani česnek nepřidáváme, ponecháme čistě smetanovo-sýrovou chuť mletých řízků / karbanátků s jemným muškátovým nádechem.