Mleté řízky (karbanátky) s mozzarellou

Recepty, Mleté maso

Suroviny

400 g mletého masa - vepřové nebo míchané
150 g mozzarelly klasické, strouhané
dle potřeby mozzarella uzená (cca 50 g na jeden řízek)
80 ml smetany 33%
1 vejce
sůl
muškátový květ nebo oříšek
pepř mletý
1 starší rohlík
strouhanka
olej na smažení

Postup přípravy receptu

  1. Mleté maso dáme do mísy, osolíme, opepříme, přidáme lehce muškátového květu nebo oříšku, dáme vejce, strouhanou mozzarellu, smetanu a vše dobře promícháme. Pak přisypeme strouhanku z ne zcela tvrdého rohlíku, který jsme rozmixovali nebo nastrouhali a opět promícháme.

  2. Uzenou mozzarelu pokrájíme na cca půlcentimetrové plátky, jejich velikost přizpůsobíme velikosti placiček, které chceme tvořit. Z mleté směsi tvoříme v mokrých dlaních placičky, do kterých vložíme plátek uzené mozzarelly, uplácáme a obalíme ve strouhance.

  3. Smažíme z obou stran dozlatova v pánvi s rozpáleným olejem.

  4. Podáváme s bramborovou kaší nebo vařeným bramborem.

  5. Cibuli ani česnek nepřidáváme, ponecháme čistě smetanovo-sýrovou chuť mletých řízků / karbanátků s jemným muškátovým nádechem.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!