Kapustové řízky (karbanátky) se sýrem

Recepty, Zeleninová jídla

Suroviny

1 kapusta, středně velká
200 g šunky nebo slaniny, salámu...
200 g nastrouhaného sýru dle chuti: Gouda, Ementál, Eidam, uzený, Niva...
2 vejce
sůl
pepř mletý
muškátový květ dle chuti
česnek nebo koření či bylinky dle chuti
cca 50 g hladké mouky na zahuštění směsi
strouhanka na obalení
olej na smažení

Postup přípravy receptu

  1. Kapustu uvaříme ve slané vodě doměkka, scedíme, necháme okapat a po vychladnutí ještě přebytečnou vodu vymačkáme. Pak kapustu pokrájíme nadrobno a dáme do mísy. Přidáme drobně pokrájenou uzeninu, strouhaný sýr, osolíme a ochutíme česnekem, kořením nebo bylinkami dle chuti.

  2. Vše dobře promícháme, zahustíme dle potřeby moukou (lze použít i strouhanku) a opět promícháme. Mokrou rukou tvoříme placičky, které obalíme ve strouhance a v rozpáleném oleji na nepřilnavé pánvi smažíme z obou stran dozlatova.

  3. Hotové odkládáme na ubrousek odsát přebytečný tuk.

  4. Podáváme s bramborovou kaší nebo vařeným bramborem a domácí tatarkou či dipem.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!