Kapustové řízky (karbanátky) se sýrem
Recepty, Zeleninová jídlaSuroviny
- 1 kapusta, středně velká
- 200 g šunky nebo slaniny, salámu...
- 200 g nastrouhaného sýru dle chuti: Gouda, Ementál, Eidam, uzený, Niva...
- 2 vejce
- sůl
- pepř mletý
- muškátový květ dle chuti
- česnek nebo koření či bylinky dle chuti
- cca 50 g hladké mouky na zahuštění směsi
- strouhanka na obalení
- olej na smažení
Postup Kapustové řízky (karbanátky) se sýrem
Postup přípravy receptu
-
Kapustu uvaříme ve slané vodě doměkka, scedíme, necháme okapat a po vychladnutí ještě přebytečnou vodu vymačkáme. Pak kapustu pokrájíme nadrobno a dáme do mísy. Přidáme drobně pokrájenou uzeninu, strouhaný sýr, osolíme a ochutíme česnekem, kořením nebo bylinkami dle chuti.
Vše dobře promícháme, zahustíme dle potřeby moukou (lze použít i strouhanku) a opět promícháme. Mokrou rukou tvoříme placičky, které obalíme ve strouhance a v rozpáleném oleji na nepřilnavé pánvi smažíme z obou stran dozlatova.
Hotové odkládáme na ubrousek odsát přebytečný tuk.
Podáváme s bramborovou kaší nebo vařeným bramborem a domácí tatarkou či dipem.