Panenka s kari přelivem
Recepty, Vepřové masoSuroviny
- 400 g vepřové panenky
- sůl
- drcený pepř
- olivový olej
- Na přeliv:
- výpek z masa
- 50 ml vody
- 50 ml smetany ke šlehání
- 1 lžička kari koření
- sůl dle chuti
- petrželka
Postup Panenka s kari přelivem
Postup přípravy receptu
-
Maso opláchneme, osušíme, odblaníme a nakrájíme na 2,5 cm silné plátky. Hřbetem ruky je jemně naklepeme, osolíme, opepříme.
Na rozehřátou pánev nalijeme trochu oleje, po jeho rozpálení opékáme maso z každé strany maximálně tři minuty. Uložíme na nahřátý talíř.
Přeliv: k výpeku z masa, který zbyl na pánvi přiljime vodu, po dvou minutách vše přelijeme do malého kastrolku. Přidáme kari koření, smetanu, sůl, povaříme do zhoustnutí a nakonec přidáme nasekanou petrželkovou nať. Již nevaříme!
Maso na talíři přelijeme kari omáčkou. Podáváme se šťouchanými nebo vařenými brambory, s rýží nebo třeba fazolkovými lusky.