Panenka s kari přelivem

Recepty, Vepřové maso

Suroviny

400 g vepřové panenky
sůl
drcený pepř
olivový olej
Na přeliv:
výpek z masa
50 ml vody
50 ml smetany ke šlehání
1 lžička kari koření
sůl dle chuti
petrželka

Postup přípravy receptu

  1. Maso opláchneme, osušíme, odblaníme a nakrájíme na 2,5 cm silné plátky. Hřbetem ruky je jemně naklepeme, osolíme, opepříme.

  2. Na rozehřátou pánev nalijeme trochu oleje, po jeho rozpálení opékáme maso z každé strany maximálně tři minuty. Uložíme na nahřátý talíř.

  3. Přeliv: k výpeku z masa, který zbyl na pánvi přiljime vodu, po dvou minutách vše přelijeme do malého kastrolku. Přidáme kari koření, smetanu, sůl, povaříme do zhoustnutí a nakonec přidáme nasekanou petrželkovou nať. Již nevaříme!

  4. Maso na talíři přelijeme kari omáčkou. Podáváme se šťouchanými nebo vařenými brambory, s rýží nebo třeba fazolkovými lusky.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!