Zapečená krkovička se žampiony a zakysanou smetanou
Recepty, Vepřové masoSuroviny
- 4 plátky vepřové krkovičky (po 130-150g)
- 8 žampionů
- 2 střední cibule
- 200 g husté zakysané smetany
- kopr
- sůl
- pepř
- sladká paprika
- olivový olej
Postup Zapečená krkovička se žampiony a zakysanou smetanou
Postup přípravy receptu
-
Nenaklepané plátky masa osolíme, opepříme a zprudka opékáme na oleji z obou stran dozlatova, aby se maso zatáhlo. Při obracení do něj nepícháme, aby nevytekla šťáva.
Opečené maso dáme do pekáčku a do výpeku přidáme na půl kolečka nakrájenou cibuli, žampiony a restujeme, až cibule a houby chytí barvu. Pak trochu osolíme, opepříme, zalijeme zakysanou smetanou, trochu provaříme a přidáme nakrájený kopr.
Maso v pekáčku posypeme paprikou a naklademe na něj směs hub a smetany. V zakrytém pekáčku pečeme 30 -40 min doměkka. Podáváme s různě upravenými brambory, nebo i s rýží - v pekáčku se udělá výborná šťáva.