Kuře s houbami na pomerančích
Recepty, Drůbeží masoSuroviny
- 4 kuřecí stehna
- 2 cibule
- 3 lžíce olivového oleje
- 1 lžíce hladké mouky
- 300 ml drůbežího vývaru (kostka)
- nastrouhaná kůra z 1 pomeranče
- šťáva ze 2 pomerančů
- 150 ml sherry nebo jiného dezertního vína
- 1 lžíce worchestrové omáčky
- 300 g žampionů
- 2 lžíce nasekané petrželky
- sůl
- pepř
Postup Kuře s houbami na pomerančích
Postup přípravy receptu
-
Ve velkém hrnci rozehřejeme 2 lžíce olivového oleje, přidáme nakrájenou cibuli a opékáme dozlatova. Přesuneme ji na talíř. Stehna poprášíme moukou, do hrnce vlijeme zbytek oleje a maso na něm ze všech stran opečeme.
Maso zalejeme prihřátým vývarem, přidáme osmaženou cibuli i se šťávou, kterou pustila, pomerančovou kůru a šťávu, sherry a worchester, osolíme, opepříme. Vše přivedeme k varu, pak oheň zmírníme a dusime 30-40 minut, až je maso měkké.
Žampiony pokrájené na tenčí plátky přidáme k masu, opatrně promícháme a společně ještě krátce podusíme. Případně dosolíme, dopepříme. Nakonec vsypeme do hrnce nasekanou petrželku. Vhodná příloha rýže.