Nugetky z tolstolobika

Recepty, Ryby

Suroviny

2 porce tolstolobika (lze použít kapra)
1 žloutek a 1 celé vejce
šťáva z půlky citronu
1 pomeranč
špetka muškátového květu
špetka drcených fenyklových semínek
sůl
bílý pepř
strouhanka domácí
1 lžíce mandlových plátků
olej na smažení

Postup přípravy receptu

  1. Filety zbavíme kůže, pinzetou vytaháme větší kosti, nakrájíme na kostky a dáme do mixeru.

  2. K rybě nastrouháme pomerančovou kůru (1 lžičku), přidáme žloutek, drcená semínka fenyklu, muškátový květ, sůl, pepř, zakápneme citronovou šťávou a rozmixujeme dohladka. Přidáme lžíci strouhanky, promícháme a směs necháme odležet v chladu cca 15 min.

  3. Vytvarujeme 18 kuliček, které namáčíme do rozšlehaného vejce a obalujeme ve strouhance smíchané s plátky mandlí. Pomalu smažíme ve větší vrstvě oleje a kuličkami mícháme, aby se rovnoměrně osmažily dorůžova. Hotové kuličky odkládáme na papírovou utěrku odsát přebytečný tuk. Podáváme se salátem, bramborami nebo kaší.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!