Nugetky z tolstolobika
Recepty, RybySuroviny
- 2 porce tolstolobika (lze použít kapra)
- 1 žloutek a 1 celé vejce
- šťáva z půlky citronu
- 1 pomeranč
- špetka muškátového květu
- špetka drcených fenyklových semínek
- sůl
- bílý pepř
- strouhanka domácí
- 1 lžíce mandlových plátků
- olej na smažení
Postup Nugetky z tolstolobika
Postup přípravy receptu
-
Filety zbavíme kůže, pinzetou vytaháme větší kosti, nakrájíme na kostky a dáme do mixeru.
K rybě nastrouháme pomerančovou kůru (1 lžičku), přidáme žloutek, drcená semínka fenyklu, muškátový květ, sůl, pepř, zakápneme citronovou šťávou a rozmixujeme dohladka. Přidáme lžíci strouhanky, promícháme a směs necháme odležet v chladu cca 15 min.
Vytvarujeme 18 kuliček, které namáčíme do rozšlehaného vejce a obalujeme ve strouhance smíchané s plátky mandlí. Pomalu smažíme ve větší vrstvě oleje a kuličkami mícháme, aby se rovnoměrně osmažily dorůžova. Hotové kuličky odkládáme na papírovou utěrku odsát přebytečný tuk. Podáváme se salátem, bramborami nebo kaší.