Parmezánovo sezamové kuřecí nugetky s volnou variací na coleslaw
Recepty, Drůbeží masoSuroviny
- cca 200 g kuřecích prsou bez kosti a kůže
- šťáva a kúra z poloviny citronu
- sůl
- sezam a strouhaný parmezán cca 1:1 na obalení¨
- olej neutrální chuti
- Na salát:
- 1 menší mrkvička
- kousek bulvového celeru
- 1 malý salát Little Gem
- citronová šťáva
- pár kapek estragonového octa
- sůl
- bílý pepř
- majonéza dle chuti
Postup Parmezánovo sezamové kuřecí nugetky s volnou variací na coleslaw
Postup přípravy receptu
-
Prso nakrájíme na proužky velikosti sousta, zakapeme citronovou šťávou, osolíme a necháme chvíli odležet.
Mrkev a celer nastrouháme nahrubo, osolíme, opepříme, ocitronujeme, ochutíme, vmícháme majonézu a necháme odležet.
Rozehřejeme pánev s trochou oleje, kuřecí kousky obalíme ve směsi sezamu, strouhaného parmezánu a vložíme do pánve, děláme pomalu po obou stranách dozlatova. Před dokončením nakrájíme salát a přidáme k mrkvi s celerem a majonézou, lehce promícháme těsně před podáváním. Kuřecí nugetky podáváme na salátu.