Parmezánovo sezamové kuřecí nugetky s volnou variací na coleslaw

Recepty, Drůbeží maso

Suroviny

cca 200 g kuřecích prsou bez kosti a kůže
šťáva a kúra z poloviny citronu
sůl
sezam a strouhaný parmezán cca 1:1 na obalení¨
olej neutrální chuti
Na salát:
1 menší mrkvička
kousek bulvového celeru
1 malý salát Little Gem
citronová šťáva
pár kapek estragonového octa
sůl
bílý pepř
majonéza dle chuti

Postup přípravy receptu

  1. Prso nakrájíme na proužky velikosti sousta, zakapeme citronovou šťávou, osolíme a necháme chvíli odležet.

  2. Mrkev a celer nastrouháme nahrubo, osolíme, opepříme, ocitronujeme, ochutíme, vmícháme majonézu a necháme odležet.

  3. Rozehřejeme pánev s trochou oleje, kuřecí kousky obalíme ve směsi sezamu, strouhaného parmezánu a vložíme do pánve, děláme pomalu po obou stranách dozlatova. Před dokončením nakrájíme salát a přidáme k mrkvi s celerem a majonézou, lehce promícháme těsně před podáváním. Kuřecí nugetky podáváme na salátu.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!