Pečený losos s avokádem a salátem

Recepty, Ryby

Suroviny

2 filety z lososa
olivový olej
sůl, pepř
bílá sezamová semínka
černá sezamová semínka
slunečnicová semínka
1 zralé velké avokádo
citronová šťáva
různé druhy salátů (rukola, polníček)

Postup přípravy receptu

  1. Lososa jsem omyla, osušila a položila do pekáčku kůží nahoru. Pak jsem ho pokapala olivovým olejem, posypala všemi třemi druhy semínek, osolila, opepřila a podlila trochou vody. Lososa jsem pekla v troubě při 200 °C zhruba 10 minut.

  2. Avokádo jsem oloupala, zbavila pecky, rozmačkala vidličkou a ochutila solí, pepřem a citronovou šťávou.

  3. Salát jsem na talíři lehce pokapala olivovým olejem.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!