Slaný dýňový koláč
Recepty, Bezmasá jídlaSuroviny
- 450 g očištěné dýně hokaido
- 1 cuketa
- 200 g šmakouna Mexico
- 100 g sýr gouda
- 3 stroužky česneku
- 6 sušených rajčat v oleji
- 2 lžíce oleje z rajčat
- 3 vejce
- 1 lžíce tymiánu
- 1 lžíce bazalky
- 1 hrst čerstvé petrželky
- 1 lžíce soli
- 1 špetka pepře
- 5 lžic oleje
Postup Slaný dýňový koláč
Postup přípravy receptu
-
Dýni, šmakouna, cuketu a sýr nastrouháme nahrubo. Přidáme jemně nakrájený česnek, pokrájená sušená rajčata, olej z rajčat, vejce, nasekané bylinky, ochutíme pepřem a solí a vše důkladně promícháme.
Směs upěchujeme do koláčové formy, potřeme olejem a pečeme cca 45 minut na 175 °C dozlatova. Koláč je výborný teplý i studený, podávat jej můžeme i jako přílohu k polévce.