Kovbojský guláš

Recepty, Vepřové maso

Suroviny

250 g vepřové kýty
250 g vepřové kotlety
2 cibule
1 plechovka červených fazolí
1 plechovka bílých fazolí
2 stroužky česneku
mletá paprika
mleté chilli
sůl
pepř
majoránka
sádlo

Postup přípravy receptu

  1. Maso omyjeme, nakrájíme na kostky. Cibuli oloupeme nakrájíme na drobno. Fazole otevřeme a přecedíme, nálev z fazolí nebudeme potřebovat.

  2. Do hrnce dáme lžíci sádla, přidáme cibuli, až bude cibule nahnědlá, přidáme maso, osolíme, opepříme a necháme maso zatáhnout. Až se maso zatáhne, zasypeme 2 lžícemi mleté papriky a 3 lžičkami mletého chilli, necháme zarestovat a zalijeme vodou tak, aby maso nebylo úplně potopené, přiklopíme pokličkou, necháme dusit. Pokud se voda vydusí, přilijeme znovu.

  3. Po hodině dušení přidáme červené i bílé fazole a prolisovaný česnek. Necháme dusit ještě půl hodiny, poté přidáme majoránku, necháme provařit, zahustíme jíškou a dochutíme solí a pepřem. Podáváme s čerstvým chlebem.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!