Kovbojský guláš
Recepty, Vepřové masoSuroviny
- 250 g vepřové kýty
- 250 g vepřové kotlety
- 2 cibule
- 1 plechovka červených fazolí
- 1 plechovka bílých fazolí
- 2 stroužky česneku
- mletá paprika
- mleté chilli
- sůl
- pepř
- majoránka
- sádlo
Postup Kovbojský guláš
Postup přípravy receptu
-
Maso omyjeme, nakrájíme na kostky. Cibuli oloupeme nakrájíme na drobno. Fazole otevřeme a přecedíme, nálev z fazolí nebudeme potřebovat.
Do hrnce dáme lžíci sádla, přidáme cibuli, až bude cibule nahnědlá, přidáme maso, osolíme, opepříme a necháme maso zatáhnout. Až se maso zatáhne, zasypeme 2 lžícemi mleté papriky a 3 lžičkami mletého chilli, necháme zarestovat a zalijeme vodou tak, aby maso nebylo úplně potopené, přiklopíme pokličkou, necháme dusit. Pokud se voda vydusí, přilijeme znovu.
Po hodině dušení přidáme červené i bílé fazole a prolisovaný česnek. Necháme dusit ještě půl hodiny, poté přidáme majoránku, necháme provařit, zahustíme jíškou a dochutíme solí a pepřem. Podáváme s čerstvým chlebem.