Křupavá kuřecí stehýnka s bramborem z remosky
Recepty, Drůbeží masoSuroviny
- 2 kuřecí stehýnka
- 2 lžičky koření Medvědí gril
- 1/2 lžičky drceného kmínu
- sůl
- 4 brambory
- 1 a 1/2 lžíce oleje
- 1 lžíce sádla
Postup Křupavá kuřecí stehýnka s bramborem z remosky
Postup přípravy receptu
-
Remosku silně vymažeme sádlem. Brambory oloupeme, omyjeme, osušíme a vroubkovým nožem po délce nařízneme asi 1/2 cm hluboko, po 1 cm od sebe, po celé bramboře. Osolíme, okmínujeme a dáme je do remosky. Může jich být i více.
Stehýnka omyjeme, osušíme, osolíme a posypeme kořením. Vložíme je do remosky a olejem pomažeme stehýnka s brambory. Pečeme v remosce 1 a 1/2 hodiny, v půlce času vše potřeme vypečenou šťávou a pak ještě jednou. Nesmí to být ke konci, aby bylo stehýnko křupavé.