Srbské rizoto z mletého masa
Recepty, Mleté masoSuroviny
- Masová směs:
- 400 g mletého vepřového masa
- 2 větší cibule
- 2 červené papriky
- 1 lžíce rajského protlaku
- lžička sladké červené papriky
- sůl, pepř
- 2 stroužky česneku
- 2 lžíce sádla
- třtinový cukr na dochucení
- Rýže:
- 1,5 hrnku rýže
- 3 hrnky vody
- lžíce másla
- sůl
- Dále:
- 200 g strouhaného sýra na posypání
Postup Srbské rizoto z mletého masa
Postup přípravy receptu
-
Cibule nakrájíme na kostky a zesklovatíme na sádle. Zasypeme sladkou paprikou, zamícháme a přidáme mleté maso. Osmahneme a přidáme česnek.
Do směsi přidáme nakrájenou červenou papriku, protlak, osolíme a opepříme, podlijeme trochou vody a dusíme cca 20-25 min. Dochutíme cukrem.
Připravíme mezitím rýži - já ji připravuji v troubě. Do pekáčku nebo hrnce, který můžeme dát i do trouby, rozpustíme máslo, přisypeme suchou rýži a lehce osmahneme. Zalijeme horkou vodou, osolíme, přivedeme do varu, zaklopíme pokličkou (nebo alobalem) a vložíme do trouby na 200°asi na 15-20 min.
Hotovou rýži smícháme s masovou směsí. Podáváme posypané sýrem.