Šlehačkový koláč

Recepty, Moučníky

Suroviny

1 šlehačka 33%
2 vejce
1/2 l polohrubé mouky
1/3 l cukru krupice
1 prášek do pečiva
vanilkový cukr
Žmolenka:
16 dkg másla
6 dkg cukr krupice
8 dkg hrubé mouky
Žmolenky může být i víc.
jakékoliv ovoce, i kompot, třeba broskve bez nálevu

Postup přípravy receptu

  1. Ve šlehačce rozmícháme 2 vejce. Mouku smícháme s cukrem, kypřícím práškem a vanilkovým cukrem, přidáme šlehačku s vejci a uděláme těsto. Žmolenku zpracujeme ručně a můžeme ji dát na chvilku do mrazáku, bude se lépe strouhat.

  2. Na velký hlubší plech dáme pečící papír, rozetřeme těsto nožem, poklademe ovocem a nastrouháme žmolenku.

  3. Peču při 160 stupních v horkovzdušné troubě cca 35 minut. Kontroluji špejlí.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!