Šlehačkový koláč
Recepty, MoučníkySuroviny
- 1 šlehačka 33%
- 2 vejce
- 1/2 l polohrubé mouky
- 1/3 l cukru krupice
- 1 prášek do pečiva
- vanilkový cukr
- Žmolenka:
- 16 dkg másla
- 6 dkg cukr krupice
- 8 dkg hrubé mouky
- Žmolenky může být i víc.
- jakékoliv ovoce, i kompot, třeba broskve bez nálevu
Postup Šlehačkový koláč
Postup přípravy receptu
-
Ve šlehačce rozmícháme 2 vejce. Mouku smícháme s cukrem, kypřícím práškem a vanilkovým cukrem, přidáme šlehačku s vejci a uděláme těsto. Žmolenku zpracujeme ručně a můžeme ji dát na chvilku do mrazáku, bude se lépe strouhat.
Na velký hlubší plech dáme pečící papír, rozetřeme těsto nožem, poklademe ovocem a nastrouháme žmolenku.
Peču při 160 stupních v horkovzdušné troubě cca 35 minut. Kontroluji špejlí.