Punčový dort - rychlý - ne pravý
Recepty, DortySuroviny
- korpus (dole v příloze, je použit z jiné buchty)
- 200 ml vody
- 5 lžic rumu (i více)
- 2 lžičky moučkového cukru
- potravinářské barvivo (žluté, oranžové, červené)
- marmeláda
- fondant
- čokoláda
Postup Punčový dort - rychlý - ne pravý
Postup přípravy receptu
-
Upečený a vychladlý korpus si nakrájíme na kousky a máčíme do misek.
V každé misce je 200 ml vody, 2 lžičky moučkového cukru, 5 lžic rumu, ale může být i víc a potravinářské barvivo.
Do dortové formy dáme igelitový pytlík, aby přesahoval přes okraj kulaté formy a každý kousek korpusu namáčíme do barev a skládáme do formy.
Po jedné vrstvě mokré těsto pomažeme marmeládou a skládáme další až do posledního kousku.
Těsto přikryjeme přesahujícím igelitovým pytlíkem a vše zatížíme. Dáme do lednice přes noc.
Druhý den těsto pomocí pytlíku vyklopíme a pomažeme fondantem s trochou vody. Kdo ho nemá, stačí moučkový cukr s vodou a citrónová šťáva.
Pokapeme čokoládou.