Punčový dort - rychlý - ne pravý

Recepty, Dorty

Suroviny

korpus (dole v příloze, je použit z jiné buchty)
200 ml vody
5 lžic rumu (i více)
2 lžičky moučkového cukru
potravinářské barvivo (žluté, oranžové, červené)
marmeláda
fondant
čokoláda

Postup přípravy receptu

  1. Upečený a vychladlý korpus si nakrájíme na kousky a máčíme do misek.

  2. V každé misce je 200 ml vody, 2 lžičky moučkového cukru, 5 lžic rumu, ale může být i víc a potravinářské barvivo.

  3. Do dortové formy dáme igelitový pytlík, aby přesahoval přes okraj kulaté formy a každý kousek korpusu namáčíme do barev a skládáme do formy.

  4. Po jedné vrstvě mokré těsto pomažeme marmeládou a skládáme další až do posledního kousku.

  5. Těsto přikryjeme přesahujícím igelitovým pytlíkem a vše zatížíme. Dáme do lednice přes noc.

  6. Druhý den těsto pomocí pytlíku vyklopíme a pomažeme fondantem s trochou vody. Kdo ho nemá, stačí moučkový cukr s vodou a citrónová šťáva.

  7. Pokapeme čokoládou.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!