Babiččiny nočky s vajcem a salátem

Recepty, Pro začátečníky

Suroviny

150 g hrubé mouky
100 g polohrubé mouky
1/2 kl soli
150-180 g vody
4 vejce
uzený bůček

Postup přípravy receptu

  1. Smícháme mouky se solí a vodou tak, aby vzniklo hodně husté těsto. Nakrájíme na kostičky uzený bůček a zvlášť do misky rozklepneme vejce, mírně je osolíme a vidličkou rozšleháme.

  2. Malou lžičkou ukrajujeme kousky těsta do vřící vody, občas zamícháme. Když nočky vyplavou, měly by být hotové.

  3. Během chvilky, než se uvaří nočky, na pánvi rozpustíme kostičky uzeného bůčku nebo anglické slaniny a vlijeme na ni rozšlehaná, osolená vejce. Jakmile se začnou srážet, přidáme nočky, čerstvě vytažené a okapané z vody, promícháme a dosmažíme do téměř úplného ztuhnutí vajec.

  4. Pokud je třeba, dosolíme, rozdělíme na talíře a podáváme s klasickým hlávkovým salátem.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!