Dušený celer

Recepty, Zeleninová jídla

Suroviny

1 celer (větší nebo 2 menší)
3-4 lžíce plnotučné hořčice
1 lžička kari
1 cibule (větší)
5 stroužků česneku
kečup
trošku oleje

Postup přípravy receptu

  1. Celer oloupeme a očistíme, nakrájíme na kolečka a povaříme asi 10 minut v okyselené a osolené vodě (aby nezčernal).

  2. Na trošce oleje rozdusíme pokrájenou cibulku a posypeme lžičkou kari koření.

  3. Celer pokrájíme na proužky a přidáme do pánve k cibuli, podusíme chvíli pod pokličkou a pak přidáme plnotučnou hořčici a dle chuti sůl, pepř a kečup a rozmáčknutý česnek, ještě chvíli povaříme a můžeme podávat. Jako příloha k tomu budou u nás brambory.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!