Smetanové zapékané mističky s kozím sýrem a tymiánem
Recepty, SýryPostup Smetanové zapékané mističky s kozím sýrem a tymiánem
Postup přípravy receptu
-
Toastový chleba zbavíme kůrky a vyřízneme kolečko tak, aby se nám vešlo do zapékací mističky. (Kdo chce, může toastový chléb zlehka opéct v toastovači).
Smetanu smícháme se solí, pepřem a lístečky čerstvého tymiánu, množství si každý upraví dle chuti své.
Do mističek vrstvíme chléb, 2PL smetany a na plátky nakrájený kozí sýr. Končíme vrstvou sýra, který zalejeme zbytkem ochucené smetany.
Vložíme do trouby vyhřáté na 220°C a zapékáme dozlatova.
Jednotlivé porce pak zdobíme brusinkami a snítky tymiánu, podáváme s opečeným toastovým chlebem.