Rychlé kuře v pytlíku

Recepty, Drůbeží maso

Suroviny

3 kuřecí prsa
velkou hrst mražených nebo čerstvých hub (nebo lze také sušené předem namočené)
3 velké stroužky česneku
3 polévkové lžíce bílého vína
80 g másla
1 kávová lžička tymiánu (sušený i čerstvý, čerstvého alespoň 2 větvičky)
sůl
pepř
alobal nebo pečící fólie

Postup přípravy receptu

  1. Kuřecí prsa nakrájím na velké kusy (z jednoho udělám asi 4) a vložím do misky spolu s prolisovaným česnekem, houbami, kousky másla, tymiánem, vínem a dobře osolím a opepřím (nejlépe čerstvě mletým pepřem).

  2. A pak je třeba připravit z alobalu pytlík, do kterého se vše uzavře. Ten udělejte nejlépe dvojitý, ze tří stran dobře zahněte a utěsněte a volnou stranou do něj vložte připravenou směs, kterou nejdřív rukama dobře smíchejte.

  3. Pytlík dobře utěsněte, aby nevtekl, to by byla velká škoda. Vložte do vyhřáté trouby na 220°C tak na 25-30 minut.

  4. V průběhu pečení můžete pytlík otočit, aby se masíčko obrátilo, nebo použít horkovzdušnou ventilaci. Pak otevřete, vyndáte, roztrhnete alobal, ucítíte úžasnou vůni.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!