Drůbeží pečené kouličky s kuřecími játry a zeleninou
Recepty, Drůbeží masoSuroviny
- 500 g kuřecího masa nebo krůtího masa
- 200 g kuřecích jatýrek
- 1 vejce
- sůl
- pepř
- kmín
- červená pálivá sušená paprika
- 100 g šunky od kosti (dobrá je i zauzená slanina)
- 4 plátky nasekaného tmavého toustového chleba
- 1 PL červené pokrájené naložené kapie
- natrhaný libeček
- petrželka
- česnek podle každého
- olej
Postup Drůbeží pečené kouličky s kuřecími játry a zeleninou
Postup přípravy receptu
-
Maso nasekáme v sekáčku 3 v 1, přidáme nasekaná, omytá kuřecí jatýrka a šunku od kosti (nebo zauzenou slaninu).
Smícháme s nasekaným toustovým chlebem, okapanými pokrájenými kapiemi, sypkou červenou paprikou, česnekem, nasekanou petrželkou a libečkem. Přidáme vejce, sůl a vše zamícháme.
Mokrou rukou uděláme kouličky, které dáme na pečící papír, pokapaný olejem. Kouličky posypeme kmínem, paprikou a pečeme ve vyhřáté troubě dozlatova. Podáváme s koprovým bramborovým salátem.