Drůbeží pečené kouličky s kuřecími játry a zeleninou

Recepty, Drůbeží maso

Suroviny

500 g kuřecího masa nebo krůtího masa
200 g kuřecích jatýrek
1 vejce
sůl
pepř
kmín
červená pálivá sušená paprika
100 g šunky od kosti (dobrá je i zauzená slanina)
4 plátky nasekaného tmavého toustového chleba
1 PL červené pokrájené naložené kapie
natrhaný libeček
petrželka
česnek podle každého
olej

Postup přípravy receptu

  1. Maso nasekáme v sekáčku 3 v 1, přidáme nasekaná, omytá kuřecí jatýrka a šunku od kosti (nebo zauzenou slaninu).

  2. Smícháme s nasekaným toustovým chlebem, okapanými pokrájenými kapiemi, sypkou červenou paprikou, česnekem, nasekanou petrželkou a libečkem. Přidáme vejce, sůl a vše zamícháme.

  3. Mokrou rukou uděláme kouličky, které dáme na pečící papír, pokapaný olejem. Kouličky posypeme kmínem, paprikou a pečeme ve vyhřáté troubě dozlatova. Podáváme s koprovým bramborovým salátem.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!