Kuřecí hromádky v alobalu

Recepty, Drůbeží maso

Suroviny

alobal
2 kuřecí prsa
svazek jarní cibulky
žlutá paprika
pórek
10 dkg anglické slaniny
brambory
koření na kuře
olej
sůl

Postup přípravy receptu

  1. Kuřecí prsa omyjeme, očistíme a každé rozkrojíme ještě na půl, abychom měli tenké plátky. Brambory oloupeme, omyjeme a nakrájíme na silnější kolečka. Já měla krásné nové brambory, takže neloupu, ale krájím se slupkou. Nakrájíme si i veškerou zeleninu a slaninu. Ve troše oleje si rozmícháme koření na kuře.

  2. Na jednu porci: Vezmeme dva pláty alobalu a položíme je na sebe, nejlépe do kříže. Poklademe bramborami a lehce je osolíme. Přidáme plátek kuřátka, potřeme marinádou z obou stran. Posypeme cibulkou, pórkem, paprikou, slaninou a můžeme klidně přidat další zeleninu (brokolici, kukuřici a podobně). Alobal do kříže zabalíme opatrně tak, aby nám z něj nic nevyteklo.

  3. Já pekla v plynové troubě na trochu slabší výkon asi 50 minut. Podáváme na talíři přímo v alobalu.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!