Kuřecí hromádky v alobalu
Recepty, Drůbeží masoSuroviny
- alobal
- 2 kuřecí prsa
- svazek jarní cibulky
- žlutá paprika
- pórek
- 10 dkg anglické slaniny
- brambory
- koření na kuře
- olej
- sůl
Postup Kuřecí hromádky v alobalu
Postup přípravy receptu
-
Kuřecí prsa omyjeme, očistíme a každé rozkrojíme ještě na půl, abychom měli tenké plátky. Brambory oloupeme, omyjeme a nakrájíme na silnější kolečka. Já měla krásné nové brambory, takže neloupu, ale krájím se slupkou. Nakrájíme si i veškerou zeleninu a slaninu. Ve troše oleje si rozmícháme koření na kuře.
Na jednu porci: Vezmeme dva pláty alobalu a položíme je na sebe, nejlépe do kříže. Poklademe bramborami a lehce je osolíme. Přidáme plátek kuřátka, potřeme marinádou z obou stran. Posypeme cibulkou, pórkem, paprikou, slaninou a můžeme klidně přidat další zeleninu (brokolici, kukuřici a podobně). Alobal do kříže zabalíme opatrně tak, aby nám z něj nic nevyteklo.
Já pekla v plynové troubě na trochu slabší výkon asi 50 minut. Podáváme na talíři přímo v alobalu.