Jablíčka v karamelu a pudingu
Recepty, MoučníkyPostup Jablíčka v karamelu a pudingu
Postup přípravy receptu
-
Jablka očistíme od slupky a jadřinců, nakrájíme na měsíčky a dáme vařit do hrnce, kde již máme vodu, cukr, hřebíček a 2 plátky citronu. Vaříme, dokud jablka nezměknou. Nesmí se rozvařit. Poté vyndáme a necháme zchladnout.
Na pánvičce rozpustíme 50 g másla s 50 g cukru a vymačkáme půlku citronu (pozor na pecky), mícháme, dokud se nevytvoří karamel.
V hotovém tekutém karamelu jablka ponoříme a následně vyndáme na připravený talíř - opět necháme zchladnout.
Po vychladnutí se oloupe karamel z jablek (chuť z karamelu v jablkách zůstane).
V hrnci uvaříme puding podle návodu. Servírujeme podle obrázku. Vše jíme vychlazené.