Jablíčka v karamelu a pudingu

Recepty, Moučníky

Suroviny

2 jablka
4 dcl vody
3 lžíce cukru
10 ks hřebíčku
citron
50 g másla
50 g cukru
mléko
pudink

Postup přípravy receptu

  1. Jablka očistíme od slupky a jadřinců, nakrájíme na měsíčky a dáme vařit do hrnce, kde již máme vodu, cukr, hřebíček a 2 plátky citronu. Vaříme, dokud jablka nezměknou. Nesmí se rozvařit. Poté vyndáme a necháme zchladnout.

  2. Na pánvičce rozpustíme 50 g másla s 50 g cukru a vymačkáme půlku citronu (pozor na pecky), mícháme, dokud se nevytvoří karamel.

  3. V hotovém tekutém karamelu jablka ponoříme a následně vyndáme na připravený talíř - opět necháme zchladnout.

  4. Po vychladnutí se oloupe karamel z jablek (chuť z karamelu v jablkách zůstane).

  5. V hrnci uvaříme puding podle návodu. Servírujeme podle obrázku. Vše jíme vychlazené.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!