Dobré perníčky
Recepty, CukrovíSuroviny
- 50 g Hery
- 520 g hladké mouky
- 320 g moučkového cukru
- 3 lžíce medu
- 2 lžíce rumu
- 1 lžíce kakaa
- 1 lžíce jedlé sody
- 1 lžíce perníkového koření
- 3 vejce
- Poleva: (na zdobení)
- 1 bílek
- 150 g moučkového cukru
- 1 lžíce octa
Postup Dobré perníčky
Postup přípravy receptu
-
Z uvedených surovin vypracujeme tuhé těsto.
Řádně je prohněteme a necháme dva dny v chladu odležet.
Odležené těsto rozválíme na plát silný tři milimetry a vykrajujeme různé tvary perníčků. V elektrické troubě pečeme 15min. při 180 stupňů.
Na ozdobu si připravíme bílkovou polevu - z bílku, moučkového cukru a octa umícháme hladkou hmotu a můžeme zdobit.