Dobré perníčky

Recepty, Cukroví

Suroviny

50 g Hery
520 g hladké mouky
320 g moučkového cukru
3 lžíce medu
2 lžíce rumu
1 lžíce kakaa
1 lžíce jedlé sody
1 lžíce perníkového koření
3 vejce
Poleva: (na zdobení)
1 bílek
150 g moučkového cukru
1 lžíce octa

Postup přípravy receptu

  1. Z uvedených surovin vypracujeme tuhé těsto.

  2. Řádně je prohněteme a necháme dva dny v chladu odležet.

  3. Odležené těsto rozválíme na plát silný tři milimetry a vykrajujeme různé tvary perníčků. V elektrické troubě pečeme 15min. při 180 stupňů.

  4. Na ozdobu si připravíme bílkovou polevu - z bílku, moučkového cukru a octa umícháme hladkou hmotu a můžeme zdobit.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!