Pstruh a brambory s česnekovým dipem
Recepty, RybySuroviny
- 2 ks pstruha (chlazeného)
- 6-8 brambor ve slupce
- koření Andělská křídla nebo grilovací koření
- sůl
- pepř
- 5 stroužků česneku
- 50 g anglické slaniny
- 50 g špeku
- zakysaná smetana
- pažitka
- olej
Postup Pstruh a brambory s česnekovým dipem
Postup přípravy receptu
-
Pstruha oplácheme, osušíme. Osolíme a posypeme grilovacím kořením, česnekem zevnitř i zvenku. Dovnitř dáme anglickou i špek. Grilujeme na grilu nebo na pánvi z každé strany 8 minut.
Brambory si uvaříme vcelku, aby byly měkké. Pokapeme olejem, posypeme grilovacím kořením a dáme na na 7-10 minut do trouby na 200 stupňů na gril.
Dip si připravíme z celé zakysané smetany, ze dvou stroužků česneku, soli, pepře a pažitky.