Pstruh a brambory s česnekovým dipem

Recepty, Ryby

Suroviny

2 ks pstruha (chlazeného)
6-8 brambor ve slupce
koření Andělská křídla nebo grilovací koření
sůl
pepř
5 stroužků česneku
50 g anglické slaniny
50 g špeku
zakysaná smetana
pažitka
olej

Postup přípravy receptu

  1. Pstruha oplácheme, osušíme. Osolíme a posypeme grilovacím kořením, česnekem zevnitř i zvenku. Dovnitř dáme anglickou i špek. Grilujeme na grilu nebo na pánvi z každé strany 8 minut.

  2. Brambory si uvaříme vcelku, aby byly měkké. Pokapeme olejem, posypeme grilovacím kořením a dáme na na 7-10 minut do trouby na 200 stupňů na gril.

  3. Dip si připravíme z celé zakysané smetany, ze dvou stroužků česneku, soli, pepře a pažitky.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!