Jablečný koláč se skořicí a mandlemi
Recepty, MoučníkySuroviny
- 4 jablka
- šťáva z 1 citronu
- 125 g hladké mouky
- 1 lžička prášku do pečiva
- 1 lžička skořice
- 1/4 lžičky soli
- 2 vejce
- 150 g krupicového cukru
- 1 vanilkový cukr (lze nahradit lžičkou vanilkového extraktu)
- 3 polévkové lžíce jablečného džusu
- 115 g rozpuštěného másla
- plátkové mandle
- moučkový cukr na posypání
Postup Jablečný koláč se skořicí a mandlemi
Postup přípravy receptu
-
Nejprve jsem si oloupala jablka a nakrájela je na kostičky. Dala jsem je do misky, kde jsem je zakápla šťávou z citronu, aby mi nezhnědla.
Do jiné mísy jsem nasypala hladkou mouku, ke které jsem přidala prášek do pečiva, skořici a sůl. Vše jsem promíchala.
V další míse, použijte nějakou větší, jsem do pěny vyšlehala vejce. K nim jsem přisypala krupicový a vanilkový cukr a vše jsem šlehala ještě další 2 minuty. Přidala jsem jablečný džus, rozpuštěné máslo a opět jsem vše prošlehala.
Dále jsem zašlehala moučnou směs a nakonec jsem přisypala jablka a vše jsem důkladně promíchala. Těsto jsem rovnoměrně rozetřela do koláčové formy na jejíž dno jsem dala pečící papír. Povrch těsta jsem zasypala mandlemi, které po upečení budou krásně křupat.
Koláčovou formu dejte na plech, bude se vám lépe vytahovat z trouby.
Koláč jsem pekla v předehřáté troubě při 175°C 40 minut.
Po vychladnutí jsem koláč zasypala moučkovým cukrem.