Hlávkový salát jako špenát

Recepty, Zeleninová jídla

Suroviny

okrajové listy hlávkového salátu ty více zelené (bez žeber)
kousek másla
česnek
cibule
mléko nebo smetana
hladká mouka
vejce kdo je zvyklý
sůl

Postup přípravy receptu

  1. Na másle zpěníme nadrobno nakrájenou cibuli, zaprášíme moukou a upražíme světlou jíšku.

  2. Přidáme na jemnější proužky nakrájené listy, podlijeme malinko mlékem, promícháme a necháme zavadnout.

  3. Osolíme a chvilku prováříme.

  4. Přimícháme rozmačkaný česnek a jedno vejce a necháme ještě provařit.

  5. Každý má způsob přípravy špenátu určitě svůj, tak jenom zkuste vyměnit v době přebytků špenát za salát, je to výborné.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!