Taštičky s hlávkovým zelím

Recepty, Bramborová jídla

Suroviny

Těsto:
150 g polohrubé mouky
250 g vařených brambor
1 vejce
sůl
mouka na vál
Náplň:
200 g hlávkového zelí
1 jablko
1 malá cibule
2 lžíce másla
sůl - špetka
cukr na posypání a máslo na omaštění hotových taštiček, případně strouhané ořechy nebo strouhaný perník apod.

Postup přípravy receptu

  1. Nejdříve uděláme náplň. Zelí nakrájíme na jemné nudličky, cibuli nadrobno a jablko nastrouháme. V kastrolu na másle zlehka osmahneme nadrobno nakrájenou cibuli, přidáme nudličky zelí, malé množství cukru, sůl a nahrubo nastrouhané jablko. Krátce podusíme, jen aby zelí změklo a odložíme vychladnout.

  2. Na vál prosejeme polohrubou mouku, přidáme nastrouhané vařené brambory, vejce, špetku soli a vypracujeme těsto. Bramborové těsto vyválíme a pomocí kulatého vykrajovátka, o průměru asi 10 cm, vykrájíme kolečka a naplníme je zelnou směsí. Přehneme, po okrajích prsty stiskneme. Kdo má stiskací tvořítko na taštičky z plastu, tak ho tady využije. Taštičky pak vaříme 4-5 minut v mírněji osolené vodě.

  3. Jednotlivé porce na talíři omastíme máslem a posypeme cukrem. Můžeme také doplnit (posypat) strouhanými ořechy nebo perníkem.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!