Náplně do buchet
Recepty,
Moučníky
Suroviny
-
TVAROHOVÁ náplň:
- 5 dkg másla
- 5 dkg cukru moučka
- 2 žloutky
- sníh ze 2 bílků
- 30 dkg tvarohu
- vanilka
- citronová kůra
- 1 hořká mandle strouhaná nebo kapka hořkomandlového aroma
- mléko nebo strouhanka na vyladění konzistence
- pokud máte rádi, tak rozinky
- OŘECHOVÁ náplň:
- 10 dkg ml. ořechů
- 1 lžíce vody
- 5 dkg cukru
- 3 lžíce sladké smetany
- na špičku nože vanilky
- citronová kůra
- 1 utlučený hřebíček
- -Ml.ořechy nasypeme do cukru svařeného s vodou na slabou nit, zamícháme, přidáme horkou sladkou smetanu,vanilku,citron. kůru,hřebíček a dle potřeby strouhanku.
- POVIDLOVÁ náplň:
- 12 dkg povidel
- skořice
- 0,5 lžíce rumu
- (Hustá povidla zředit vlažnou vodou a zamíchat zbytek)
- JABLKOVÁ náplň:
- 30 dkg jablek
- 8 dkg cukru
- skořice
- citron. kůra
- šťáva z 0,5 citronu
- na špičku nože badyánu
- 3 dkg strouhaného perníku na zahuštění
- (Čtvrtky jablek podlijeme studenou vodou a pod poklicí udusíme do měkka. Měkké prolisujeme nebo umícháme a přidáme zbytek)
- MAKOVÁ náplň:
- 12 dkg mletého máku
- 3,5 dcl mléka
- 4 dkg cukru
- 0,5 dkg másla
- 0,5 lžičky perníkového koření
- skořice
- citronová kůra
- kapka hořkomandlového aroma
- 3 dkg medu nebo rybízového džemu
- 2 dkg strouhané čokolády
- (Umletý mák uvařit s cukrem v mléce do měkka, pak do zchladlého ostatní)
- ČOKOLÁDOVÁ náplň: (do kynutých závinů)
- 100 g čokolády
- hrst piškotů
- 3 lžičky mléka
- 2 lžičky rybízového džemu
- 2 lžičky medu
- -100 g čokolády na vaření rozpustit ve vodní lázni, přidat hrst piškotů, ----které nameleme a smícháme s 3 lžičkami mléka, dále přidáme 1 lžíci kakaa a- -cukru moučka, 1/2 lžičky skořice, 2 lžičky (rybízového) džemu a 2 lžičky ---medu. Konzistenčně by měla být jako maková. Dolaďujeme piškotovou ---------strouhankou nebo mlékem. Udržujeme vlažnou do naplnění těsta.--------------
- ČOKOLÁDOVO-OŘÍŠKOVÁ náplň:
- Ledové kaštany nebo 100 g čokolády na vaření
- 1 polévková lžíce kakaa
- 80 ml mléka
- 60 g změklého másla
- 40 g cukru moučky - může být i víc, podle chuti
- 1 vanilkový cukr
- 50 g mletých lískových oříšků
- 40 g strouhanky
- 2 vejce
- (Nastrouhanou čokoládu a oříšky smícháme s ostatními surovinami a nakonec vmícháme opatrně ušlehaný sníh z bílků. Cukr bych dala klidně až do něj, aby byl tužší a lépe se nám tam zamíchal. Tato náplň je vhodná do jakýchkoliv závinů.)
- /autor: yanull/
Postup Náplně do buchet
Postup přípravy receptu
-
Líbí se vám recept? Sdílejte recept!