Náplně do buchet

Recepty, Moučníky

Suroviny

TVAROHOVÁ náplň:
5 dkg másla
5 dkg cukru moučka
2 žloutky
sníh ze 2 bílků
30 dkg tvarohu
vanilka
citronová kůra
1 hořká mandle strouhaná nebo kapka hořkomandlového aroma
mléko nebo strouhanka na vyladění konzistence
pokud máte rádi, tak rozinky
OŘECHOVÁ náplň:
10 dkg ml. ořechů
1 lžíce vody
5 dkg cukru
3 lžíce sladké smetany
na špičku nože vanilky
citronová kůra
1 utlučený hřebíček
-Ml.ořechy nasypeme do cukru svařeného s vodou na slabou nit, zamícháme, přidáme horkou sladkou smetanu,vanilku,citron. kůru,hřebíček a dle potřeby strouhanku.
POVIDLOVÁ náplň:
12 dkg povidel
skořice
0,5 lžíce rumu
(Hustá povidla zředit vlažnou vodou a zamíchat zbytek)
JABLKOVÁ náplň:
30 dkg jablek
8 dkg cukru
skořice
citron. kůra
šťáva z 0,5 citronu
na špičku nože badyánu
3 dkg strouhaného perníku na zahuštění
(Čtvrtky jablek podlijeme studenou vodou a pod poklicí udusíme do měkka. Měkké prolisujeme nebo umícháme a přidáme zbytek)
MAKOVÁ náplň:
12 dkg mletého máku
3,5 dcl mléka
4 dkg cukru
0,5 dkg másla
0,5 lžičky perníkového koření
skořice
citronová kůra
kapka hořkomandlového aroma
3 dkg medu nebo rybízového džemu
2 dkg strouhané čokolády
(Umletý mák uvařit s cukrem v mléce do měkka, pak do zchladlého ostatní)
ČOKOLÁDOVÁ náplň: (do kynutých závinů)
100 g čokolády
hrst piškotů
3 lžičky mléka
2 lžičky rybízového džemu
2 lžičky medu
-100 g čokolády na vaření rozpustit ve vodní lázni, přidat hrst piškotů, ----které nameleme a smícháme s 3 lžičkami mléka, dále přidáme 1 lžíci kakaa a- -cukru moučka, 1/2 lžičky skořice, 2 lžičky (rybízového) džemu a 2 lžičky ---medu. Konzistenčně by měla být jako maková. Dolaďujeme piškotovou ---------strouhankou nebo mlékem. Udržujeme vlažnou do naplnění těsta.--------------
ČOKOLÁDOVO-OŘÍŠKOVÁ náplň:
Ledové kaštany nebo 100 g čokolády na vaření
1 polévková lžíce kakaa
80 ml mléka
60 g změklého másla
40 g cukru moučky - může být i víc, podle chuti
1 vanilkový cukr
50 g mletých lískových oříšků
40 g strouhanky
2 vejce
(Nastrouhanou čokoládu a oříšky smícháme s ostatními surovinami a nakonec vmícháme opatrně ušlehaný sníh z bílků. Cukr bych dala klidně až do něj, aby byl tužší a lépe se nám tam zamíchal. Tato náplň je vhodná do jakýchkoliv závinů.)
/autor: yanull/

Postup přípravy receptu


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!