Sloní oko
Recepty, MoučníkySuroviny
- 6 vajec
- 250 g cukr krystal
- 200 g polohrubé mouky
- 1 kávová lžička kypřícího prášku do pečiva
- špetka skořice
- 2 polévové lžíce kakaa
- 1 máslo
- 2 velké banány
- 1 kondenzované mléko uvařené den předem na karamel
- čokoládová poleva na přelití moučníku
- bílá čokoláda na ozdobu
Postup Sloní oko
Postup přípravy receptu
-
Den předem si uvaříme kondenzované mléko na náplň.
V míse ušleháme 6 vajíček s krystalem, šleháme asi 20 minut, aby bylo krásně vyšlehané do husté pěny a pak vmícháme mouku, skořici, kakao a kypřící prášek.
Těsto vlijeme na plech vyložený pečícím papírem a vložíme do předehřáté trouby na 170°, pečeme zvolna asi 20minut-každý dle trouby, tak aby se piškot nespálil.
Po vytažení přes střed po celé délce plechu dáme srolovanou utěrku a přehneme do poloviny, tak aby nám tvořila část s utěrkou oko.
V míse si ušleháme máslo se studeným karamelem do hladké hmoty.
Z rolády po vychlazení vyndáme utěrku, natřeme krémem po celém piškotu a do středu vložíme po celé délce dva banány a přehneme tak, aby se nám vytvořila slza.
Povrch potřeme zbylým krémem a dáme ztuhnout.
Nakonec polijeme čokoládovou polevou a přestříkáme bílou čokoládou.
Dáme vychladit a podáváme.