Hlávkový salát s houbami a slaninou

Recepty, Saláty

Suroviny

1 hlávkový salát
100 g lesních hub
100 g uzené slaniny
2 rajčata
sójová omáčka
drvený kmín
1 cibule
olej
100 ml vývaru
1 lžička hořčice
2 lžíce octa
sůl

Postup přípravy receptu

  1. Na oleji za stáleho miešania restujeme asi 5 minút nakrájané huby pokvapkané sójovou omáčkou a ochutené drvenou rascou. Necháme vychladnúť.

  2. Očistený šalát natrháme a dáme do misky.

  3. Paradajky nakrájame na kocky a zmiešame so šalátom a vychladnutými hubami.

  4. Slaninu nakrájame na malé kocky a vyškvaríme. Vyberieme ju von na tanierik a vo výpeku orestujeme na kolieska narezanú cibuľu. Zalejeme ju vývarom, pridáme horčicu, ocot, soľ a necháme prevrieť. Necháme vychladnúť a zalejeme šalát.

  5. Premiešame a podávame. Na tanieri posypeme slaninou.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!