Hlávkový salát s houbami a slaninou
Recepty, SalátySuroviny
- 1 hlávkový salát
- 100 g lesních hub
- 100 g uzené slaniny
- 2 rajčata
- sójová omáčka
- drvený kmín
- 1 cibule
- olej
- 100 ml vývaru
- 1 lžička hořčice
- 2 lžíce octa
- sůl
Postup Hlávkový salát s houbami a slaninou
Postup přípravy receptu
-
Na oleji za stáleho miešania restujeme asi 5 minút nakrájané huby pokvapkané sójovou omáčkou a ochutené drvenou rascou. Necháme vychladnúť.
Očistený šalát natrháme a dáme do misky.
Paradajky nakrájame na kocky a zmiešame so šalátom a vychladnutými hubami.
Slaninu nakrájame na malé kocky a vyškvaríme. Vyberieme ju von na tanierik a vo výpeku orestujeme na kolieska narezanú cibuľu. Zalejeme ju vývarom, pridáme horčicu, ocot, soľ a necháme prevrieť. Necháme vychladnúť a zalejeme šalát.
Premiešame a podávame. Na tanieri posypeme slaninou.