Žampiony s tvarůžkem v bramborovo-zeleninovém ďolíčku
Recepty, HoubySuroviny
- 8 větších žampionů
- 2 snítky rozmarýnu
- 1 kolečko citronu
- ½ kl soli
- 400 ml horké vody
- na náplň:
- 40 g sýra niva nakrájeného na kostičky
- 4 kolečka tvarůžků nakrájených na kostičky
- do každého kloboučku žampionu ½ kl másla
- dále budeme potřebovat:
- 4 středně velké brambory
- 100 ml smetany nebo mléka
- oříšek másla
- sůl
- 1 pl oleje
- 1 kl čerstvého jemně posekaného rozmarýnu
- 1 cibule nakrájená nadrobno
- 2 stroužky česneku nakrájeného na tenké plátky
- 2 velká sloupnutá rajčata nakrájená na drobnější kousky
- sůl a pepř na dochucení
- plátek másla na vymazání talíře
- kl=kávová lžička
- pl=polévková lžíce
Postup Žampiony s tvarůžkem v bramborovo-zeleninovém ďolíčku
Postup přípravy receptu
-
Do osolené vařící vody si dáme vařit oloupané, na čtvrtky nakrájené brambory.
V kastrolu na rozehřátém oleji zpěníme cibulku, přidáme plátky česneku a cca 3 minuty restujeme. Přidáme rajčata, rozmarýn, trošku soli a pepře a pod pokličkou dusíme 10 minut. Poté pokličku odstraníme a šťávu vydusíme.
Mezitím si připravíme žampiony.Kloboučky žampionů sloupneme a kávovou lžičkou vydlabeme dužinu společně s nožkou(nevyhazujeme, můžeme upotřebit do polévky).Žampiony vložíme do osolené vroucí vody společně s rozmarýnem a kolečkem citronu a nepřikryté vaříme na slabém plameni 10 minut. Poté scedíme a necháme okapat. Vývar nevyléváme, použijeme na polévku.
Okapané žampiony naplníme kostičkami tvarůžků a nivy a poklademe máslem.
Talíř, vhodný pro použití do MW vymažeme máslem, vyskládáme naplněnými žampiony a pod poklopem vlníme v MW na plný výkon (já mám 700W) 5 minut.
Uvařené brambory scedíme a ušťoucháme společně se smetanou a máslem.
Doprostřed talíře dáme brambory a lžící vytvarujeme větší důlek, který zaplníme rajčatovou směsí. Nahoru posadíme “uvlněné“ žampiony, přelijeme puštěnou šťávou ze zapékání a ozdobíme kouskem snítky rozmarýnu.