Krkovice pečená v kysaném zelí
Recepty, Vepřové masoSuroviny
- 4 plátky krkovice (hrubší)
- 500 g kysaného zelí (já měla německé z Penny a bylo hodně tmavé a kyselé, lepší je Otické)
- 3 mrkve
- 1 cibule (větší)
- 1 lžička cukru
- sůl
- pepř
- olej
Postup Krkovice pečená v kysaném zelí
Postup přípravy receptu
-
Maso dobře naklepeme, osolíme, opepříme a na rozpáleném oleji orestujeme z obou stran.
Mrkev nastrouháme na hrubém struhadle, zelí překrájíme (popřípadě propláchneme), přidáme nakrájenou cibuli, sůl, pepř, cukr, 3 PL oleje a dobře všechno promícháme.
Do zapékací mísy vlijeme výpek z masa z pánvičky, vrstvu zelí, na to krkovici a přikryjeme opět vrstvou zelí.
Pečeme na 160°C asi 70-80 min. Podáváme s bramborem.