Vánočka III.

Recepty, Domácí pekárna

Suroviny

Suroviny
250 ml mléka
100 g cukru
125 g tuku
2 vejce
špetka soli
250 g hladké mouky
400 g polohrubé mouky
1,5 lžičky sušeného droždí nebo necelá 1/2 čerstvého droždí
po částečném promíchání přidáme rozinky
Nastavení pekárny Program Těsto

Postup přípravy receptu

  1. Postup: vykynuté těsto propracujeme na pomoučněné ploše nebo na silikonovém vále, těsto se nelepí a nemusí se podsypávat, pokud chceme vánočku, těsto rozdělíme na určitý počet dílů, podle toho, z kolika pramenů chceme plést a upleteme.

  2. Copy, které skládáme na sebe vždy pomašlujeme bílkem. Můžeme přichytit špejlemi.

  3. Necháme na plechu s teflonovou nebo silikonovou podložkou, případně pečícím papírem a necháme cca 40 minut vykynout, před pečením pomašlujeme žloutkem smíchaným se 2 lžícemi mléka a posypeme mandlemi.

  4. Pečeme prvních 5 minut při 240°C, pak asi 30 minut na 170°C.

  5. Pokud už má barvu a není dopečená, přikryjeme alobalem.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!