Jablečné želé
Recepty, MoučníkySuroviny
- 1 kg jablek
- 100 g rozinek
- 50 g pekanových ořechů nebo vlašských ořechů
- 50 g fruktózy
- 20 g vanilkové fruktózy (vanilkový cukr light)
- šťáva z 1 citrónu
- 400 ml jablečného džusu (šťávy)
- 5 g agaru
Postup Jablečné želé
Postup přípravy receptu
-
Jablka oloupeme, vykrojíme jádřince a nakrájíme na malé kostičky, zakápneme šťávou, aby nám nezhnědla.
V rendlíku si rozpustíme oba cukry a přidáme jablka. Necháme chvilku dusit, aby jablíčka změkla.
Poté přidáme rozinky a nahrubo nasekané ořechy.
V džusu si rozmícháme agar a přilijeme do rendlíku. Počkáme do bodu varu, stáhneme z ohně, promícháme a nalijeme do formy vyložené potravinovou fólií. Dáme do lednice na 5hod zatuhnout.
Krájíme studeným nožem a můžeme polít javorovým sirupem nebo zakápnout rýžovým sladem.