Jablečné želé

Recepty, Moučníky

Suroviny

1 kg jablek
100 g rozinek
50 g pekanových ořechů nebo vlašských ořechů
50 g fruktózy
20 g vanilkové fruktózy (vanilkový cukr light)
šťáva z 1 citrónu
400 ml jablečného džusu (šťávy)
5 g agaru

Postup přípravy receptu

  1. Jablka oloupeme, vykrojíme jádřince a nakrájíme na malé kostičky, zakápneme šťávou, aby nám nezhnědla.

  2. V rendlíku si rozpustíme oba cukry a přidáme jablka. Necháme chvilku dusit, aby jablíčka změkla.

  3. Poté přidáme rozinky a nahrubo nasekané ořechy.

  4. V džusu si rozmícháme agar a přilijeme do rendlíku. Počkáme do bodu varu, stáhneme z ohně, promícháme a nalijeme do formy vyložené potravinovou fólií. Dáme do lednice na 5hod zatuhnout.

  5. Krájíme studeným nožem a můžeme polít javorovým sirupem nebo zakápnout rýžovým sladem.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!