Pečená paprika s rajským jablíčkem, česnekem a kmínem
Recepty, Mikrovlnná troubaSuroviny
- 3 masité kapie (já použila tricoloru – zelenou, červenou, žlutou)
- 3 keříčková rajčata
- 4 stroužky česneku (nebo dle chuti)
- 1 vrchovatákávová lžička drceného kmínu
- Špetka soli
- Olivový olej – jen pár kapek, aby spojil
- kmín
- česnek,
- sůl do kašičky
Postup Pečená paprika s rajským jablíčkem, česnekem a kmínem
Postup přípravy receptu
-
Prolisovaný česnek, kmín, sůl a olej pečlivě promícháme v hustou kašičku. Případně ochutnáme a dochutíme.
Očistíme papriky, rozpůlíme a vyřízneme stopku a semena. Rajská jablíčka nakrájíme na třetiny. Vnitřek paprik a povrch rajčat potřeme kašičkou a necháme chvilku odležet.
Začneme paprikami (trvají déle). V mikrovlnce na programu Crisp nejprve děláme papriky 15 minut. Po této době přidáme plátky rajčat, ta posadíme na papriky a zapneme tutéž funkci na 10 minut a pak ještě 8 minut gril, aby to pěkně zhnědlo.
Je možné toto dělat i v pekáči v troubě, zas ale nejprve papriky asi 20 minut a teplotě cca 180°C, dokud se netvoří puchýřky, pak přidáme rajčata na 6 minut. Chutná i studené a je to velmi šťavnatý a svěží pokrm. Je to rychlá večeře, lehký oběd, předkrm. Podáváme s pečivem nebo bez, dle jedlíků.