Balíček s vepřovým, cibulí a pomerančovou zálivkou

Recepty, Grilování

Suroviny

vepřové plátky (dle počtu jedlíků, já měla 2)
1 KL Andělského koření
šťáva z 1/2 pomeranče (část smícháme z kořením a část ponecháme čistou)
1-2 cibule
malé brambory (na každý plátek počítáme cca 3 podle jedlíků)
olej (olivový, slunečnicový)

Postup přípravy receptu

  1. Plátky lehce naklepeme a nařízneme. Smícháme část šťávy z pomeranče, koření a trochu oleje. Částí směsi lehce potřeme plátky. Brambory nakrájíme na třetiny a rovněž pokapeme směsí. Necháme alespoň 2 hodiny odležet.

  2. Cibuli nakrájíme na plátky, na každé maso počítáme asi s 4-6 plátky cibule (aby bylo pokryté). Připravíme si alobal, který potřeme trochou oleje. Na něj vložíme asi 3 plátky cibule, na ni dáme masíčko. To pokapeme čistou pomerančovou šťávou a opět položíme cibuli.

  3. Na cibuli pak vložíme vždy plátek masa, plátek cibule, plátek brambory do pokrytí masa. Takže na mase jsou vlastně celé brambůrky proložené cibulí, proto musí být drobné, aby se dobře propekly.

  4. Každý takovýto balíček pečlivě zabalíme a upevníme, aby šťáva neutekla. Grilujeme na stupni 4 po každé straně asi 20 minut. Je to hotové jídlo z balíčku, velmi šťavnaté. Dá se upéci i v troubě.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!