Lilkový balíček s krůtím masem

Recepty, Drůbeží maso

Suroviny

Asi 1/2 většího lilku – (4 podélné plátky asi 3 mm dlouhé)
Olivový olej
1/2 menší cibule
Tymián
90 g mletého krůtího masa
20 g balkánského sýra
Sůl

Postup přípravy receptu

  1. Troubu předehřejeme na 180°C.

  2. Plátky lilku lehce potřeme olivovým olejem, trošku posolíme a posypeme tymiánem. V troubě pečeme asi 7-10 minut, aby změkl a dal se ohýbat.

  3. Cibuli nakrájíme najemno. Na pánvi rozehřejeme 1 lžíci oleje. Cibuli necháme zesklovatět, přidáme maso a lehce osolíme (opravdu jen trochu – balkánský sýr je slaný dost). Opékáme asi 3 minuty. Poté stáhneme z plotny a přidáme rozdrobený balkánský sýr. Směs důkladně promícháváme, aby se nám sýr trochu rozpustil. Když směs lehce zchladne, rukama vytvoříme kouli, kterou zabalíme do opečeného lilku – plátky lilku si rozložíme do kříže, doprostřed položíme bochánek masa a zabalíme.

  4. Skvěle chutná i vychlazený se zeleninovým salátem.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!