Lilkový kaviár II

Recepty, Předkrmy

Suroviny

1 lilek
sůl
olivový olej
1 menší stroužek česneku
čerstvě mletý pepř
pažitka/petrželka

Postup přípravy receptu

  1. Lilek podélně rozkrojte. Do každé poloviny udělejte ostrým nožem hlubší zářezy do mřížky. Posolte, sůl vetřete i dovnitř. Lilek nechte 20 – 30 minut vybrečet. Tekutinu otřete papírovou utěrkou. Lilek vložte slupkou dolů do trouby předehřáté na 200 °C. Pečte doměkka.

  2. Lilek nechte trochu zchladnout. Lžící vydlabejte dužinu. Dužinu pokrájejte nadrobno. Přendejte do misky, zakápněte olejem. Bude stačit tak půl lžíce. Přimíchejte prolisovaný česnek, pažitku, příp. můžete přidat i kousek jarní cibulky. Ochuťte solí a čerstvě mletým pepřem. Dejte do lednice vychladit.

  3. Podávejte s pečivem nebo třeba takhle na malinkých mističkách.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!