Zapékaná játra se smetanou
Recepty, Pokrmy z vnitřnostíSuroviny
- asi 400 g drůbežích jater
- 50 g slaniny
- kousek tuku
- 4 vajíčka
- 120 ml smetany
- sůl
- pepř
- 1-2 cibule
- mletá paprika
Postup Zapékaná játra se smetanou
Postup přípravy receptu
-
Slaninu pokrájíme na tenké plátky,opečeme je na pánvi.
Dno zapékací mísy vymažeme tukem,pak poklademe plátky slaniny.Posypeme mletou paprikou.
Na tuku na pánvi opečeme pokrájená játra.Po opečení je rozložíme do mísy na slaninu
.Rozšleháme si vajíčka se smetanou,osolíme je a opepříme.vaječnou směsí zalijeme játra a na ně naskládáme pokrájenou cibuli.
Zapékáme při 180°C asi 20-30min. Podáváme s restovanými brambory.