Zadělávaný patizon
Recepty, Vepřové masoSuroviny
- 30 dkg vepřového masa
- 1 patizon (cca 15 cm v průměru)
- 2 vejce
- asi 5 dkg másla či Ramy
- strouhanka
- sůl
- pepř
- Podravka nebo Harmonie chuti
- masox
- olej
- 1 střední cibule
Postup Zadělávaný patizon
Postup přípravy receptu
-
Maso nakrájíme na malé kousky, vložíme na rozehřátý olej, přidáme nakrájenou cibuli, opepříme, osolíme, osmahneme, pak podlijeme vodou a dusíme.
Patizon očistíme a nakrájíme na nudličky. (Dužinu se semeny nedávám.) Vložíme k téměř hotovému masu, dochutíme (viz výše) a dusíme společně.
Z vajec, másla a strouhanky uděláme knedlíčky (ochutíme směsí koření, nejlépe trochou Podravky, můžeme přidat i nasekanou petrželovou nať) a uvaříme ve vodě s masoxem či jiným bujonem.
Hotové knedlíčky vložíme do směsi masa a patizonu, případně zahustíme trochou jíšky nebo moukou, rozkvedlanou ve vodě.
Necháme ještě chvíli společně prohřát. Podává se již bez přílohy, velcí jedlíci si mohou k tomu vzít chléb či pečivo.