Zadělávaný patizon

Recepty, Vepřové maso

Suroviny

30 dkg vepřového masa
1 patizon (cca 15 cm v průměru)
2 vejce
asi 5 dkg másla či Ramy
strouhanka
sůl
pepř
Podravka nebo Harmonie chuti
masox
olej
1 střední cibule

Postup přípravy receptu

  1. Maso nakrájíme na malé kousky, vložíme na rozehřátý olej, přidáme nakrájenou cibuli, opepříme, osolíme, osmahneme, pak podlijeme vodou a dusíme.

  2. Patizon očistíme a nakrájíme na nudličky. (Dužinu se semeny nedávám.) Vložíme k téměř hotovému masu, dochutíme (viz výše) a dusíme společně.

  3. Z vajec, másla a strouhanky uděláme knedlíčky (ochutíme směsí koření, nejlépe trochou Podravky, můžeme přidat i nasekanou petrželovou nať) a uvaříme ve vodě s masoxem či jiným bujonem.

  4. Hotové knedlíčky vložíme do směsi masa a patizonu, případně zahustíme trochou jíšky nebo moukou, rozkvedlanou ve vodě.

  5. Necháme ještě chvíli společně prohřát. Podává se již bez přílohy, velcí jedlíci si mohou k tomu vzít chléb či pečivo.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!