Šťavnatá všehochuť anebco lednice dala

Recepty, Ostatní

Suroviny

4 ks kuřecích horních stehen
6 větších cibulí
9 větších stroužků česneku
8 žampionů
2 nožky klobásy
100 g gazdovské slaniny
100 g loveckého salámu
1 pl oleje
1 dl bílého vína
na marinádu:
2 dl bílého vína
2 pl sladké chilli omáčky
2 pl sladké sojové omáčky
1 kl nasekaných lístků čerstvého rozmarýnu
½ kl mletého chilli
5 stroužků prolisovaného česneku

Postup přípravy receptu

  1. Všechny uvedené suroviny na marinádu v hlubší nádobce důkladně promícháme, kuřecí maso vykostíme, odstraníme kůže, nařežeme na kousky, vložíme do připravené marinády a necháme nejlépe přes noc zavíčkované uležet.

  2. Cibuli, česnek a žampiony očistíme, cibuli překrájíme na čtvrtiny, česnek na plátky a žampiony na polovinu. Klobásky nakrájíme na silnější kolečka, lovecký salám na silnější čtverečky a slaninu nakrájíme na delší silnější špalíčky.

  3. Maso z marinády vytáhneme děrovanou naběračkou a dáme na pánev s rozehřátým olejem orestovat (zatáhnout). Takto připravené maso přendáme i s výpekem do zapékací mísy, přidáme zbývající nakrájené suroviny.

  4. Podlijeme marinádou a vínem, přiklopíme víkem a v předehřáté troubě pečeme na 3/4 výkon 40 minut. 10 minut před dokončením víko odstraníme, troubu ubereme na poloviční výkon a dopečeme na barvu.

  5. Podáváme s různě upravenými brambory, hodí se i rýže, můžeme podávat také jen s pečivem.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!