Šťavnatá všehochuť anebco lednice dala
Recepty, OstatníSuroviny
- 4 ks kuřecích horních stehen
- 6 větších cibulí
- 9 větších stroužků česneku
- 8 žampionů
- 2 nožky klobásy
- 100 g gazdovské slaniny
- 100 g loveckého salámu
- 1 pl oleje
- 1 dl bílého vína
- na marinádu:
- 2 dl bílého vína
- 2 pl sladké chilli omáčky
- 2 pl sladké sojové omáčky
- 1 kl nasekaných lístků čerstvého rozmarýnu
- ½ kl mletého chilli
- 5 stroužků prolisovaného česneku
Postup Šťavnatá všehochuť anebco lednice dala
Postup přípravy receptu
-
Všechny uvedené suroviny na marinádu v hlubší nádobce důkladně promícháme, kuřecí maso vykostíme, odstraníme kůže, nařežeme na kousky, vložíme do připravené marinády a necháme nejlépe přes noc zavíčkované uležet.
Cibuli, česnek a žampiony očistíme, cibuli překrájíme na čtvrtiny, česnek na plátky a žampiony na polovinu. Klobásky nakrájíme na silnější kolečka, lovecký salám na silnější čtverečky a slaninu nakrájíme na delší silnější špalíčky.
Maso z marinády vytáhneme děrovanou naběračkou a dáme na pánev s rozehřátým olejem orestovat (zatáhnout). Takto připravené maso přendáme i s výpekem do zapékací mísy, přidáme zbývající nakrájené suroviny.
Podlijeme marinádou a vínem, přiklopíme víkem a v předehřáté troubě pečeme na 3/4 výkon 40 minut. 10 minut před dokončením víko odstraníme, troubu ubereme na poloviční výkon a dopečeme na barvu.
Podáváme s různě upravenými brambory, hodí se i rýže, můžeme podávat také jen s pečivem.